martes, 29 de noviembre de 2016

FUTUR EN ACCIÓ

  Divendres  25 de Novembre 


Hem anat al Centre de Cultura Contemporània de València , a les jornades de Cultura en Acció , que són unes jornades de xarades  i debats que expliquen les experiències en l’àmbit de cultura al nostre país , per tal de mostrar la feina dels joves que s’impliquen en la cultura i l’activisme.

A les 11 vam acudir a la Taula rodona amb el tema :

Xarxes Socials i activisme : nous enfocaments per als moviments socials ,que tracta de que el internet i les xarxes socials impliquen una oportunitat i un repte per als moviments socials, perquè d’una banda ofereixen canals de comunicació alternatius , però , d’una altra individualitzen i creen missatge de confondre el món digital amb el real.

Els integrants d’aquesta taula van ser : José Ignacip Pastor ( Acicom), Francesc Marco ( Plataforma per la llengua) , Jorge Ramos (BDS) I Jordi Jiménez (MariOla).

-      MariOla es una entitat de gènere d’Alacant , un col·lectiu d’àmbit rural que ens explica la difusió de treball mitjançant les xarxes.
Xarxes que mes utilitzen : Facebook i El Carrer.

-      Plataforma per la llengua ( Barcelona), Utilitzen les seves campanyes per a la fomentació de la llengua en Català, Valencià i Mallorquí. Ens explica que les xarxes els han servit per a :
Informar, Interactuar i com a eina de campanya.
Xarxes que mes utilitzen: Equip de comunicació , sales de premsa , twitter, Facebook, Instagram, campanyes , actes..

-      ACICOM ( Associació ciutadania i comunicació). Les noves tecnologies donen possibilitat per a poder utilitzar el mitjans de comunicació com la ràdio, TV en valencià i moviments socials mitjançant les xarxes. Desenvolupen eines per a la ajuda de col·lectius, aprofita les eines que ens ofereixen com el drive, coneixement compartit i distribuït.
Xarxes que mes utilitzen:  Web pròpia, Wordpres, Facebook, Whatsapp, Telegram ( eina mes segura que whastapp) , Twitter ,Instagram.

-      BDS a Isrrael , es una associació  de moviment social amb col·laboració a Isrrarel ( Palestina), mitjançant les xarxes socials poden compatir experiències i casos que passen i per a ells es fonamental, també llancen campanyes de solidaritat ,refugiats..). Fomenten les accions culturals com grups de música, teatre , fent que viatgin a Isrrael i amb això fan difusió e missatges i drets.

-      Xarxes que mes utilitzen:  Facebook, ,Whatsapp, Telegram, Correu electrònic, Rise-up, drive


Totes aquestes entitats utilitzen les xarxes socials per a realitzar campanyes i pensen que es indispensable per a poder informar, difondre, compartir i empoderar a la societat. Encara que per part del governs i les pròpies xarxes censurin  algunes informacions, lluiten i busquen alternatives per poder complir els seus objectius. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario